IFAHR

HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship (IFAHR) består av tolv løp over hele verden, kun for kvinnelige inviterte ryttere. Løpene ris på arabiske fullblodshester. Løpene er arrangert på initiativ fra HH Sheikha Fatima Bint Muburak i samarbeid med IFAHR, som ønsker å fronte araberhesten og kvinner innenfor galoppsporten.

I hvert løp er det én til to proffjockeyer invitert, resten er amatørryttere fra ulike land. Noen av løpene i år har også kun vært for kvinnelige proffjockeyer på mer krevende baner, som på snøen i St. Moritz og på Gärdet i Stockholm. Vinneren av hvert løp blir invitert for å ri finalen i Abu Dhabi i november.

Norge får invitasjon til ca. halvparten av IFAHR-løpene. Vi er ikke høyest oppe på prioriteringslisten da vi ikke arrangerer løp i serien.

NoARK roterer på hvilke av amatørrytterne som får reise. Rytterne må ha minst fem seire (for å sikre kvaliteten på rytterne) og kunne ri 58 kilo (for å sikre at alle kan ri alle vektene i løpene da det nå er trekning av hestene i alle løpene).

Ryttere samlet før start i Abu Dhabi.