Seier til Thea i Fegentri World Cup of Nations i USA

(09.09.2017) Lørdag 9. og søndag 10. september red Thea Hofossæter løp i Fegentri World Cup of Nations-serien i USA. Resultatet ble en seier og en 4. plass

Lørdagens løp på Laurel Park endte med norsk seier, da Thea og den tre år gamle hingsten On The Wings Of krysset mållinjen først. De lå avventende ut på oppløpet, før de fikk en luke og tok igjen tethesten like før mål.

Søndag ble det andre løpet ridd på banen Parx Racing i staten Delaware. Thea red den åtte år gamle vallaken Our Emerald Forest til en 4. plass. Løpet ble vunnet av Tyskland.

Den offisielle poengberegningen er foreløpig ikke oppdatert hos Fegentri, men Norge skal ha et godt forsprang på de andre deltakerlandene i Fegentri World Cup of Nations. Det siste løpet i serien ris i Tyskland i oktober.

Dette ble skrevet i forkant av løpene:

Etter tre løp i serien, leder Norge med 14 poeng foran Frankrike som har ni poeng. Italia er like bak, fulgt av USA og Tyskland. Det skulle egentlig ris fire løp i USA, men fredagens løp hadde ikke nok starterklærte hester, mens mandagens løp utgår grunnet frykt for mye nedbør dersom stormen Irma treffer området.

Det første løpet går på banen Laurel Park i staten Maryland. Det er et maidenløp på gress over 1600 meter. Her rir Thea den tre år gamle hingsten On The Wings Of, trent av Michael Trombetta. Hesten har kun startet to ganger tidligere, med en 6. og en 4. plass som resultat. Likevel er han regnet som en av favorittene i løpet. Løpet går kl. 22.47 norsk tid, lørdag kveld.

Søndag går det andre løpet, og dette ris på banen Parx Racing i staten Delaware. Thea rir her den åtte år gamle vallaken Our Emerald Forest, trent av Hug MacMahon. Han vant løp i august i fjor, mens han tok en 4. plass i sin seneste start. Han er en av de mer betrodde hestene i løpet, som går kl. 19.49 norsk tid, søndag kveld.