Reglement

1) Løps- og starterklæringsdatoer for 2020 kommer senere avhengig av hvordan corona-situasjonen utvikler seg. 

*****

Oppmøte og utdeling av nummerdekken 45 minutter før første start.

Gjennom sesongen vil det være en serie med premie til best rytter i hver kategori. Vinneren må ha deltatt i minst tre løp i sin kategori.

2) Høyde ponni/distanse/alder rytter (gitt at rytter «passer» til sin ponni)
Kategori 4: Høyde t.o.m. 107 cm Distanse: mellom 350–450 meter Alder: fra 7 år
Kategori 3: Høyde f.o.m. 107,1 – 130 cm Distanse: mellom 700–900 meter Alder: fra 8 år
Kategori 2: Høyde f.o.m. 130,1 – 140 cm Distanse: mellom 800–1100 meter Alder: fra 8 år
Kategori 1: Høyde f.o.m. 140,1 – 148 cm Distanse: mellom 900–1600 meter Alder: fra 8 år
Ridehest: Høyde f.o.m. 148,1 Distanse: mellom 1000–1600 meter Alder: fra 10 år

Starter bestemmer endelig startsted. (Om nødvendig starter noen av kategorier sammen.)

3) Kvalifikasjon
Alle løp er skrevet ut for 4-årige og eldre ponnier/hester, alder regnes fra 1. januar. Hester som har startet i offentlige galoppløp kan ikke starte i ridehestløp på to år. Målekort MÅ medbringes for kontroll. Ponnier vil bli nektet start uten gyldig målekort. Ponni sluttmåles året de fyller 8 år. Ekvipasjen må ha en godkjent trening og rytteren må være medlem i NoARK på starterklæringstidspunktet.

4) Vaksinasjon
Det kreves godkjent grunnvaksinering og revaksinering hver 12. måned. Vaksinasjonskort MÅ medbringes for kontroll. Ponni/hest skal ikke lastes av transporten før vaksinasjonskort er godkjent. Ponni/hest vil bli nektet deltagelse/start uten gyldig vaksine.

5) Anmeldelse
Anmeldelse skal skje skriftlig til Øvrevoll Galopp innen fastsatt dag og tidspunkt (se punkt 1)
Påmelding sendes på e-post til liv.kristiansen@rikstoto.no og skal inneholde:
Ponni/hest: Navn og kategori.
Rytter: Navn og alder (ikke fødselsdato).

6) Utstyr
Det er påbudt med godkjent hjelm, bodyprotector og hel på ridestøvel/ridesko. Ponni/hest skal ha halsring/martingal. Sporer og pisk er ikke tillatt (det er heller ikke lov å bruke tøyler som fremdriftsmiddel). Brukes galoppsal skal denne ha overgjord. Rytter skal ri i jockeydrakt eller langermet genser/jakke. Nummerdekken må alltid synes.

7) Deltagende ponnier skal oppholde seg på midtbanen om ikke annet blir opplyst. Det skal primært stilles med egen leier og alle som leier ponni/hest til start skal ha på hjelm.

8) Arrangøren forbeholder seg retten til å innstille løp og/eller endre proposisjonene dersom forholdene tilsier det.

9) Vær oppmerksom på at all deltagelse i ponni- og ridehestløp/trening er på eget ansvar.

10) Alle spørsmål vedr ponni- og ridehestgaloppen stilles til NoARK (noark@noark.info/ anne.petteroe@gmail.com), mens all påmelding skjer til liv.kristiansen@rikstoto.no om ikke annet er/blir opplyst.

Informasjon om eventuelle endringer av dager/flere treningsdager blir lagt ut på www.noark.info og NoARKs facebookside. Ved veldig mye regn eller ingen påmeldte vil treninger bli avlyst.

Oppmøte på parkeringsplass syd kl. 13:00 og ingen avlasting av ponnier/hester før vaksinasjon er kontrollert.

For trening: Skriftlig påmelding til liv.kristiansen@rikstoto.no tirsdagen før.

Vaksinasjonskort (og helst målekort) må fremvises ved trening (se punkt 4).

Vi vil gjerne ha e-postadressen til de som har da dette forenkler utsending av informasjon. Send mailadressen til liv.kristiansen@rikstoto.no. All informasjon blir også lagt ut på: www.noark.info og www.ovrevoll.no

For å delta i løp må rytteren være medlem i NoARK på starterklæringstidspunktet. Ponnimedlemskap koster kr 350 per år og inkluderer ulykkesforsikring av rytter under organisert trening på Øvrevoll. Følg med på NoARKs nettside om når det er treninger, kurs og temakvelder.

Har du spørsmål vedrørende ponni- og ridehesttrening/løp kan du sende en mail til noark@noark.info, anne.petteroe@gmail.com eller ringe Anne Petterøe på telefon 95 88 19 73 etter kl. 17:00.

Banen er ellers åpen for trening av ponni- og ridehester lørdager mellom kl. 16:00 og 18:00. NB. Det rides da motsatt vei av hva vi gjør på trening (dvs. at dere skal gå av og på banen på oppløpssiden).