Fegentri

Fegentri står for International Federation of Gentlemen and Lady Riders. Klubben ble stiftet av en håndfull entusiastiske amatørryttere fra Frankrike, Tyskland, Italia, Sverige og Sveits i 1955. Siden 1955 har mange nye land blitt medlemmer og det er nå 25 medlemsland. 

Fegentris formål er å promotere amatørgaloppen og internasjonale løp for amatørryttere. De beste amatørene fra hvert medlemsland blir valgt ut til å representere sitt land. Ikke alle medlemmene har aktive ryttere, det er vanligvis 10-12 kvinner og 8-10 menn som deltar i turneringen. Fegentri-serien, som regnes som amatørrytternes verdensmesterskap går gjennom hele året og rytterne samler poeng i hvert løp. Det er ca 25 løp hvert år, men ikke alle inviteres til alle løpene. Finalen rides på Mauritius i november/desember hvert år. Trine Langvad og Jan-Erik Neuroth vant serien i henholdsvis 1999 og 2006. Øvrige norske ryttere har utmerket seg med gode resultater gjennom årene. Nora Hagelund Holm endte på tredjeplass i Fegentri i 2017. Willa Schou endte på andreplass i 2019.

Fra 2019 kan landene velge om de vil ha en fast rytter eller bytte på mellom ryttere. De enkelte rytteres poeng legges sammen til en sammenlagt sum for landet.

Mina Haug er Norges representant i Fegentri i 2020. Det er p.t. ikke lagt opp til Fegentri-løp i Norge i 2020 pga koronasituasjonen.

I det eneste Fegentri-løpet som er blitt avholdt i 2020 var Norge representert ved Emilie Finckenhagen. Løpet gikk på Martinique i midten av januar.

Les mer om Fegentri på Fegentri.com

 

Voices Only #3 with Nora Holm riding won the $30,000 Longines Fegentri Championship for Ladies Race at Parx Racing in Bensalem, PA on June 10, 2017. Photo By Barbara Weidl/EQUI-PHOTO
The jockeys of the Longines Fegentri Championship for Ladies Race at Parx Racing in Bensalem, PA on June 10, 2017. Photo By Barbara Weidl/EQUI-PHOTO