Amatørridning

Galoppsport i Norge foregår på Øvrevoll Galoppbane i Bærum. Galoppsporten er en gammel og ærverdig sport, kalt The sport of Kings, men i vår tid utøves den i ganske folkelige former. Fra april og ut november er det løp på Øvrevoll. Det er storløp som Norsk Derby og Breeders’ Prize, og ordinære løp, blant disse løpene arrangeres også løp for amatørryttere.

Dina Heggum i vinnerpaddock med Sarepta. Foto: Roger Svalsrød/Hesteguiden.com

Galoppsporten er for profesjonelle og for amatører. Norsk Amatørrytterklubb er en profesjonell organisasjon for amatørene. I motsetning til jockeyene som lever av å ri har en amatør har ridningen som hobby.

Har du lyst til å bli amatørrytter?
Galoppsporten trenger deg som er interessert og som har lyst til å bli bedre kjent med fullblodshesten. Uansett hvilket ryttermiljø du kommer fra, har du sikkert kjennskap til engelsk fullblods eller thoroughbred. Det er den rasen som benyttes til galopp verden over. En fullblodshest i trening er helt individuell, noen har fart og speed som eneste instinkt, andre hester kan være familiehest og kosehest det ene øyeblikket, for så å gjøre en fullgod jobb på banen neste øyeblikk. Felles for alle er at de skal ris og få mosjon.

Det er i ca. 250 hester i trening. En del av disse er oppstallet på Øvrevoll, andre er i trening hos profesjonelle og amatørtrenere rundt om på Østlandet. De fleste av trenerne holder døren åpen for en amatørrytter. Som amatørrytter kan du ri hestene i trening på banen, ri de ut på turer, være med som leier til løp, hjelpe til med det du egentlig finner naturlig, men hele tiden er forutsetningen at dette er en hobby, ikke en jobb. Synes du at den store gulroten er å ri løp, ja da setter du deg dette som mål og etterhvert tar du ut en rytterlisens.

Les mer på Øvrevoll Galopp sine sider.