Norsk Amatørrytterklubb

Norsk Amatørrytterklubb er organisasjonen for amatørryttere som holder på med galopphester, og tilbyr en rekke aktiviteter som kurs og temakvelder for medlemmene hele året. Vi er opptatt av at amatørrytterne skal ha gode vilkår, og vi driver i tillegg aktiv rekruttering til sporten – ikke minst gjennom ponnigaloppen. Det begynte i det små da NoARK ble stiftet i 1988. I dag har NoARK ca. 100 medlemmer og er en av de mest aktive foreningene på Øvrevoll. Det arrangeres rundt 25 amatørløp hver sesong, og disse løpene er likestilt med vanlige løp med pengepremier og spill, selv om amatørrytterne ikke tjener penger på å ri løp.

Har du spørsmål om galoppsporten?
Send oss en epost på noark@noark.info – vi svarer på alle spørsmål!

Kurs
NoARK jobber iherdig for å forbedre ferdighetene til amatørene. Derfor tilbys medlemmene ridekurs og samlinger med flinke instruktører, og stadig flere amatører blir enda bedre til å ri. Norsk Galopp stiller krav til gode rideferdigheter og bra utholdenhet for at en rytter skal få lisens for å ri amatørløp, og NoARKs fokus på opplæring og rytterutvikling er særlig viktig i denne sammenheng.

I tillegg til ridekursene arrangerer NoARK også blant annet temakvelder og førstehjelpskurs, og gjennom dette bidrar vi til økt kunnskap om galopp, hestehold og ikke minst sikkerhet.

Ponnigalopp
I samarbeid med Norsk Galopp arrangerer NoARK treninger og løp for ponnier og ridehester. Alle typer hest og ponni er velkomne på våre treninger og til å delta i ponni- og ridehestløp. Fokuset er at alle som er interessert i galoppsporten skal få en innføring i trygge former gjennom trening på Øvrevoll.

For å delta i ponni-/ridehestløp må man ha deltatt på trening minst én gang og blitt godkjent. Dette er for egen og andres sikkerhet. Vi er stolt over den enorme bredden av ponnier som har vært med på våre arrangementer – ikke minst fordi det bidrar til å vise at det er mulig å drive flere typer hestesport samtidig.

Informasjon og markedsføring
Hvert år gir NoARK ut bladet «Veddeløperen». «Veddeløperen» inneholder reportasjer, fakta, intervjuer fra året som har gått, samt resultater fra alle årets amatørløp. Bladet fungerer både som årsrapport og som PR-materiale for å vise folk flest hva galoppsporten er. I tillegg har vi denne nettsiden som er oppdatert på det siste som rører seg innen amatørrytternes galoppverden i inn- og utland.

Er du interessert i galoppsporten og har lyst til å bli bedre kjent med fullblodshesten? Norsk Amatørrytterklubb er organisasjonen for deg som ønsker akkurat dette. Uansett hvilket ryttermiljø du kommer fra har du sikkert hørt om Engelsk Fullblods. Det er den rasen som benyttes til galoppløp verden over.

Engelsk fullblods er allsidige hester, og de er selvfølgelig forskjellige fra individ til individ. Noen har et sterkere fartsinstinkt enn andre, men fullblodshester kan også være en familie- og kosehest det ene øyeblikket, for så å gjøre en fullgod jobb på galoppbanen i neste øyeblikk.

Etter endt løpskarriere ender derfor mange galopphester opp som meget allsidige hobbyhester, og brukes blant annet til sprang- og dressurridning.

Galoppsportens aktive er både profesjonelle og amatører. Norsk Amatørrytterklubb (NoARK) er en viktig støttespiller for amatørrytterne, og som navnet tilsier, amatører er de som driver med sporten på hobbybasis. Amatørryttere finnes i alle former – noen hjelper til i stallen på løpsdager og rir av og til, andre rir hver dag, og noen er ponniryttere og drømmer om å få ri en galopphest når de blir eldre.

Norges eneste galoppbane er Øvrevoll Galoppbane i Bærum. Galopptrenerne holder ikke bare til på Øvrevoll, men også over store deler av Østlandet og på Sørlandet. Så fortvil ikke om du ikke er nærmeste nabo til Øvrevoll – det er mulig det finnes en trener i nærheten av nettopp deg! De fleste galopptrenere er glade for å få hjelp i stallen av amatørryttere. Fra rundt april og nesten ut året arrangeres det løp på Øvrevoll. Det er storløpene som Norsk Derby og Breeders’ Prize som er mest kjent, men det er hverdagsløpene det er flest av. Ikke minst avholdes det en rekke løp for amatørryttere gjennom hele sesongen.

Velkommen til Øvrevoll på en løpsdag eller annen dag for å oppleve livet på galoppbanen på nært hold.