Startliste ponni- og ridehestløpene 1. juni

(10.06.2017) Torsdag får hyggelig besøk av 7 ponnier fra Gøteborg-området i tillegg til 10 egne ponnier.

Det vil si at det blir fullere hus enn på lenge så dette gleder vi oss til!
Også kjempegøy med besøk fra Sverige så vi skal gjøre vårt beste for at gjestene får en hyggelig opplevelse på Øvrevoll.
Startlisten for løpene finner du  her.

Under følger en liten introduksjon av våre svenske gjester:
Namn: Pråmhusets Moa (swe)
Höjd: Kat.4
Ryttare: Novalie Andersson, 7 år
Novalie är precis fyllda 7år och har startat 4 löp i Sverige. Detta blir första gången på Pråmhusets Moa. Novalie är en tuff liten tjej, som älskar fart! Pråmhuset Moa är en svenskfödd shetlandsponny på 24 år, som i vanliga fall är ridskoleponny på på Stall Ansåsen strax utanför Göteborg. Moa har ett förflutet som galopp ponny med sin förra ägare, så nu ska hon får prova på detta igen. En väldigt snäll ponny som dock har lite svårt att komma iväg i starten.

Namn: Shakira (swe)
Höjd: 143 cm, Kat.1
Ryttare: Michelle Rosenqvist, 13 år
Michelle har ridit ponnygalopp i 1.5 år och har hunnit med att rida XX löp med en 2 placering som bäst. Utöver ponnygaloppen så tävlar Michelle och Shakira även hoppning och fälttävlan tillsammans. Målet är att senare bli amatörryttare och få tävla de stora hästarna. Hästar och ridning är det bästa Michelle vet 🙂

Namn:Filippas (swe)
Höjd 137cm, Kat 2
Ryttare: Evelina Rönnlund, 14 år
Evelina har tävlat ponnygalopp sen augusti 2016 På 4 starter har hon fått 2 vinster och en 2 plats. Utöver galoppen tävlar Evelina hoppning och dressyr med Filippas. Drömmen är att bli jockey i framtiden. Filippas har även en 3 placering med Michelle Rosenkvist i sadeln.

Namn: Prins Daniel (swe)
Höjd: 119 cm, Kat 3
Ryttare: Rebecka Holmgrene, 14 år
Prins Daniel och Rebecka är ett ihopsatt team då ägaren fortfarande är för ung för att tävla. De debuterade tillsammans nu i april 2017 och har verkligen visat framfötterna och har placerat sig som 2a och 3a. Prins Daniel har även en 3e plats med Cornelia Fischer.

Namn: Dichs India, (Den)
Höjd 126cm, Kat 3
Ryttare: Cornelia Fischer, 12 år
Cornelia har haft India i ett år och har hunnit träna och tävla i hoppning, dressyr, fälttävlan och ponnygalopp. De har tränat ponnygalopp sedan i somras och det är den gren som de tycker är allra roligast. De har startat ca 10 gånger och har kommit 1, 2 eller 3:a alla gånger. De är ett härligt team som bara blir bättre och bättre. Cornelia ser sin framtid som jockey och hennes förebilder är Lotta Eriksson och Anna Pilroth.

Namn: Ringo (Swe)
höjd 143cm, Kat 1
Ryttare: Alexander Graarup, 13 år
Alexander har haft Ringo i 2,5 månad bara, och har börjat träna ponnygalopp tillsammans med honom. De har startat en gång och kom 5:a, de gjorde ett riktigt bra debutlopp. Ringo är Alexanders första ponny och hans mål är att fortsätta inom galoppsporten. Ringo är en erfaren ponny som Alexander får massor av erfarenhet av, de är perfekta tillsammans.

Namn: BW’s Spidermann (Den)
Höjd 96cm, Kat 4
Ryttare: Cornelia Fischer, 12 år
Spidermann är en föredetta kör- och utställningshäst som precis sadlat om till galopp. Han har hunnit med två starter så här långt, med resultatet en utesluten (ryttaren följde inte med över mål) och en 2:a plats.