Thea Hofossæter uplassert i IFAHR-løp i Roma

Thea og Unity Belle før start i et IFAHR-løp på Sandown Park i England 2016. Foto: Kai Schirmann

(10.06.2017) Søndag 4. juni red Thea Hofossæter HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship (IFAHR) på Ippodromo Capannelle i Roma.

Thea og hesten Ursula fikk en fin start fra ytterste startspor, og kom seg inn blant de fem-seks fremste hestene. I svingen, før det 800 meter lange oppløpet, ble de presset ut av innvendige hester, men da sa det også stopp for Ursula. Det lange oppløpet ble derfor veeeldig langt, og de endte blant de siste i feltet.

Vant gjorde italienske Giulia Coccia. Det ble også italiensk på andreplassen, mens den irske rytteren ble nummer tre.

Dette ble skrevet før løpet: Thea skal ri en fire år gammel araberhoppe som heter Ursula, eid og trent av Antonio Efisio Pinna. Ursula har gått tre løp i karrieren, med en 2. plass og to 3. plasser som beste resultat. I hennes siste start, som var i mai i fjor, gikk hun mot flere av de konkurrentene hun nå møter i søndagens løp.

Feltet består av tolv hester, hvor kvinnelige amatørryttere fra ti forskjellige nasjoner rir: Norge, Østerrike, Kroatia, Frankrike, Tyskland, Ungarn, Irland, Italia, Nederland og Storbritannia. Løpet går over 1800 meter på gresset, med starttidspunkt 16.20.