3. plass til Thea i Fegentri World Cup of Nations i Frankrike

Her vinner Thea Fegentri World Cup of Nations-løpet på Øvrevoll. Foto: Roger Svalsrød/Hesteguiden.com

(02.07.2017) Mandag ettermiddag red Thea Hofossæter det tredje løpet i Fegentri World Cup of Nations-serien. Løpet gikk på banen Maisons-Laffitte, i Frankrike.

Thea og hesten Speed of Thought lå avventende bak i feltet i det 2000 meter lange løpet. Med en flott sluttspurt slo de den tyske rytteren på målstreken. Dermed ble det en fin 3. plass bak to franske ryttere.

Med dette leder Norge fremdeles Fegentri World Cup of Nations, foran Frankrike.

Dette ble skrevet i forkant av løpet:

Thea skal ri hesten med den nest høyeste vekten i løpet, Speed of Thought, en syv år gammel vallak. Hesten eies og trenes av Jean-Vincent Toux. Speed of Thought har gått seks løp i år, med en seier i sitt nest siste løp, og er en av de mest betrodde hestene i løpet.

Løpet på Maisons-Laffitte, like utenfor Paris, går over 2000 meter på gresset, mandag 3. juli klokken 16:35. Ni hester stiller til start, og en rytter fra hvert av deltagerlandene (Norge, Tyskland, Italia, USA og Frankrike) rir, i tillegg til ekstraryttere fra Frankrike på de resterende hestene. Se startlisten her.

Norge leder for øyeblikket Fegentri World Cup of Nations. Etter dette løpet i Frankrike skal det ris fire løp i USA i september, og så et avsluttende løp i serien i Tyskland senere på høsten.