5. plass til Thea i IFAHR-løp i England

Thea og Unity Belle før start i et IFAHR-løp på Sandown Park i England 2016. Foto: Kai Schirmann

(11.08.2017) Lørdag 12. august ble Thea Hofossæter og araberhesten Kork nummer femi et løp i serien HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship (IFAHR) i England.

Kork hadde vært uplassert i sine fire siste starter, og var ikke mye betrodd i dette løpet. Han ble leid til start, da han var stresset og urolig før løpet, men oppførte seg heldigvis fint så snart han kom inn i startboksene.

Kork og Thea fikk en bra start og lå langt fremme i feltet, noe som var rideordre. Ut på oppløpet fikk de selskap av flere hester, men Kork svarte og gikk fint til en 5. plass. Treneren var fornøyd med løpet.

Rikke Bay-Torp fra Danmark vant lett med en hest som tidligere har gått løp i Emiratene.

Silja Støren endte uplassert i løpet for lærlingene.

 

Dette ble skrevet i forkant av løpet:

Løpet går over 1600 meter på polytrack, på banen Chelmsford City racetrack i London. Ti hester stiller til start, og de ris av åtte amatørryttere og to profesjonelle jockeyer, alle kvinnelige.

Thea rir den seks år gamle vallaken Kork MHF, som trenes av Mrs D Thomas. Treneren har flere hester til start i det samme løpet. Kork har en 2. plass som beste plassering, og den tok han i fjor. Han er ikke blant de mest betrodde i løpet, og er tippet til 8/1. Løpet går kl. 19.30 norsk tid.

Det er kun araberløp som ris på Chelmsford denne kvelden, og Silja Støren rir et løp for lærlinger. Det er utsolgt med billetter til denne løpsdagen, da det er en konsert med det engelske bandet UB40 rett etter løpene.