Thea red løp på Irland

Thea Hofossæter i et seiersløp i EM i Budapest.

(27.08.2017) Søndag 27. august red Thea Hofossæter et amatørløp på The Curragh i Irland.

Thea red i The Tipperary Crystal Rose Ladies Invitational Handicap, er et løp over 2400 meter på gress på The Curragh, hvor amatørryttere fra seks land var invitert for å ri. Thea Hofossæter representerte Norge. Lea Olsen representerte Danmark, samt at ryttere fra Tyskland, Storbritannia, Ungarn, Nederland og vertsnasjonen, Irland, red.

Hesten Thea red, Time For Mable, var regnet med en fin sjanse i løpet. Etter en litt treg start kom de seg likevel opp i ønsket posisjon, og hesten lå godt i hånden ved innerrail ut på oppløpet. Men han ville den ikke svare opp og gå i en god luke, og ble liggende bak tethestene hele oppløpet. Det var et rimelig samlet felt som krysset mållinjen, men det ble dessverre ingen plassering for Thea og Time For Mable. Treneren og eierne var selvfølgelig skuffet, men treneren sa at Thea hadde gjort alt riktig.

Det ble et skikkelig oppgjør for vertsnasjonen, da de tre irske rytterne som red i løpet tok de tre første plassene i mål.

 

Dette ble skrevet i forkant av løpet:

The Tipperary Crystal Rose Ladies Invitational Handicap, er et løp over 2400 meter på gress, hvor amatørryttere fra seks land er invitert for å ri. Thea Hofossæter representerer Norge. Lea Olsen representerer Danmark, samt at ryttere fra Tyskland, Storbritannia, Ungarn, Nederland og vertsnasjonen, Irland, rir.

Løpet regnes som et åpent oppgjør, og Thea sitter på en av hestene som regnes med sjanse. Time For Mable er en seks år gammel vallak, trent av E. J. O’Grady. Han har ikke vunnet løp i 2017, men tok en 3. plass i et hekkeløp i sin siste start, og ble nummer to i et amatørløp over samme distanse på The Curragh gangen før.

Se startlisten her.

Løpet går klokken 16:55 irsk tid, altså 17:55 norsk tid.

Vi ønsker Thea lykke til!