Willa Synøve Schou vant Race Pictures amatørløp

Willa Synøve Schou vant Race Pictures amatørløp med Golden Gin Tric. Foto: Hesteguiden.com

(17.11.2017) Willa lå godt fremme fra start og endte med en lett seier med seks lengder. Championatet er avgjort, men reisestipendet kan fortsatt både Willa og Kaia vinne.

Det var en fryktelig tåkete løpsdag og ikke lett å følge hestene rundt banen.

Siri Kofloth Auen har gjendebutert i løpssalen med sin nye hest, Seven Senses, og tok kjapt ledelsen, hyggelig å se Siri tilbake i løpsbanen! Willa og Golden Gin Tric lå godt fremme fra start som annen/tredje-hest, utpå oppløpet koblet hun grepet til det som ble en  lett seier med seks lengder. På 2. plass kom Kaia Ingolfsland med Glimt og med den 2. plassen sikret dermed Kaia amatørchampionatet. Susanne Lyseng kom på en fin 3. plass med Spinning Queen.

Det har vært spennende å se amatørenes utvikling. Både Willa og Kaia (og de andre!) har ridd en rekke fine løp i år og innkassert mange seiere hver. Det synes godt at målrettet innsats gir uttelling i løpsbanen. Det lengste strået i championatet har Kaia Ingolfsland trukket, med ikke mindre enn fem seire kan ingen ta henne igjen i championatet uansett hvem som vinner det siste amatørløpet. Det er imponerende i det som i realiteten er hennes første sesong som løpsrytter. Gratulerer, Kaia!

Kampen om NoARKs reisestipend på kroner 10.000 er imidlertid ikke avgjort. Siste løpsdag er torsdag 23. november, og avhengig av plasseringene i det løpet vinner enten Kaia eller Willa den gjeve reisesjekken som deles ut på Oscarfesten i februar.

Den oppdaterte statistikken ser du her.

Takk til sponsor Race Pictures!