Lett seier til svenske Alina Øhgren i NoARK amatørløp

Alina Øhgren og Stenid vant lekende lett NoARK amatørløp. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com

(22.06.2018) Løpet gikk over 900 meter og med en bra start fra utvendig spor fikk Alina Øhgren god fart på Stenid på gresset – og vant enkelt.

På 2. plass kom Emilie Finckenhagen med Miltonia, som var favoritt i løpet. De ble slått tre lengder av raske Stenid og var to lengder foran Jana Kolackova som kom på 3. plass med DJ’s Dream.

Som så mange andre amatørryttere startet Alina sin karriere som ponnirytter. Dette var 17-åringens andre seier på totalt 16 ritt etter overgangen til “stor hest”. Dette var Alinas første ritt på Øvrevoll og det kunne jo ikke gått stort bedre, så da var det nok ekstra stas at mor Anna hadde kjørt hele veien til Øvrevoll! Alina skal i ilden igjen på Øvrevoll allerede neste torsdag i andre løp i årets Øvrevoll Hestesport Cup. I det løpet rir for øvrig også Alinas bror Elliot Øhgren som er Sveriges mannlige Fegentri-rytter.

(Øvrevoll Galopp) Stenid vant på Gøteborg søndag, men da var marginen ytterst knepen. Nå var det 900 meter rett frem, og han var klart bedre enn over samme distanse for to uker siden. Unge Alina Øhgren red et flott løp på vinneren, og Henrik Engblom sørget for andre strake til Sverige. Henrik red for øvrig en vinner på lørdag på det fantastiske anlegget Strømsholm.