Klart for årets første amatørløp

Silje Strand vant NoARK 30 år jubileumsløp med Buffalo Soldier. I vinnerpaddock med eier og trener Annie DeMora. Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

(08.05.2019) Torsdag 9. mai avholdes det første amatørløpet i år. Seks hester starter, to ryttere rir sitt første løp.

Mai Elin Fjellheim og Jay Drew Kozaczek rir henholdsvis Dark Money og Elusive Thought, og stiller til start med rykende fersk amatørrytterlisens. Mai Elin rir Dark Money i den daglige treningen, mens Jay jobber til daglig hos Wido Neuroth.

Silje Strand hadde en fin sesong i 2018, etter at hun hadde hatt et opphold fra løpsridning i et par år. Hun sitter på programfavoritten Reckless, trent av Tina Smith, som vant i årsdebuten. De neste på tipslinjen er Hallvard Soma-hestene Jennyoje, som ris av Emilie Finckenhagen, og Phoenix Dancer med Camilla Graver på ryggen. Både Emilie og Camilla har ridd mange amatørløp de siste årene.

Den siste av ekvipasjene som stiller til start er svenske Rintintin og Emelie Gustafsson. De tok en 3. plass sammen på 2400 meter på Jägersro i desember, og Rintintin årsdebuterer her.

Her er Øvrevoll sine tips til løpet:

2. LØP – V65-1 – HESTEGUIDEN.COM AMATØRLØP – 1750 DT

Reckless vant enkelt i årsdebuten. Har også vunnet på milerdistanse, og vi tror hun kan vinne på ny. Stallformen er meget bra. Jennyoje og Phoenix Dancer fra stall Soma skal regnes bak favoritten. Førstnevnte var ok i årsdebuten. Elusive Thought trengte nok løpet sist, er trolig lenger fremme her.

Tips: 3 Reckless – 4 Jennyoje – 5 Phoenix Dancer Outs: 6 Elusive Thought

Last ned programmet

Vi gleder oss til sesongstarten for amatørene og ønsker alle lykke til!