Mina Haug vant NoARK Vandrepokal for tredje gang på rad

Mina Haug og Chilterns i vinnerpaddock etter seier i NoARK Vandrepokal. Foto: Hesteguiden.com

(12.07.2019) For tredje år på rad tok Mina med seg pokalen hjem, og denne gangen for godt.

Mina og Chilterns var storfavoritter før løpet, og det var nok mange som var spente på om Mina ville klare bragden å vinne NoARK Vandrepokal for tredje år på rad. Chilterns var ikke helt samarbeidsvillig før løpet, så Mina måtte en liten tur i bakken på vei til start. Starten ble heller ikke perfekt, men det gjorde at ekvipasjen kunne ligge midt i feltet og rulle før de satte inn støtet på vei gjennom siste sving. Allerede ved overgangen 200 meter fra mål var det klart hvem som kom til å vinne løpet. Det ble en enkel seier 7,5 lengder foran Willa Schou på Marrington Twist som kom på 2. plass og Karolin Pettersson som kom på 3. plass med Queen of Skara.

Mina vant NoARK Vandrepokal i 2018 med Persian Wave og i 2017 ble det dødt løp mellom Mina på Sunny Sunday og Kim Stern på Dudhsagar.

Det er veldig moro å følge Minas fremgang, og vi er stolte av vår dyktige amatørrytter. Ekstra morsomt at Mina opprinnelig drev med travsport før hun begynte med ponnigaloppen på Øvrevoll og etterhvert ble galopprytter på heltid og red sitt første amatørløp i 2017. Hun er et levende bevis på samarbeid på tvers av sportene.

Etter fire siere på seks løp er det ikke overraskende at Mina leder årets amatørserie. Den oppdaterte amatørstatistikken ser du her.

 

Hoppende glad Mina Haug får med seg vandrepokalen hjem for godt etter å ha vunnet den for tredje år på rad. Foto: Hesteguiden.com

 

Flott premie fra Petite Frisørene i Vandrepokalen 2018. Foto: NoARK

 

Mina Haug og Kim Stern ble dømt til dødt løp i 2017. Foto: Privat