Fem nye ryttere på vei mot amatørlisens

Fint av gårde fra start med (utvendig til innvendig) Cicero Lemos, Fernando Rengifo, James Fitzmaurice, Celina Hauer og Ingrid Vik. Foto: NoARK

(16.05.2020) Oppridning og styrketest ble avholdt denne uken og fem nye lisenser er snart innvilget.

De fem nye er Ingrid Vik, som hadde oppridning på Priceless, Celina Hauer (Oliver), James Fitzmaurice (C’est La Vie), Cicero Lemos (Silver Dalen) og Fernando Rengifo (Sonriente).

De fem rytterne startet med å ri et prøveløp over 1600 meter. Formålet med prøveløpet er å se at rytterne mestrer startboks, planlegging av ridevei, svingridning og finish. Feltet var godt blandet av hester i svært forskjellig klasse og med veldig forskjellig preferanser for distanse. Rytterne gjennomførte etter boka og i fin stil. Det var tydelig at alle som jobber på banen syntes dette var et spennende krydder i korona-hverdagen for det var høylytt jubel og heiing både på stallsiden og publikumssiden.

Etter gjennomført rideøkt bar det til Nadderud stadion for gjennomføring av de øvrige fysiske testene. Dvs. å løpe 3000 meter på tid, to minutter planke og to minutter sittende i 90-grader mot en vegg. Dette besto den glade gjengen med glans og godt humør. Tidligere har de hatt gjennomgang av reglement ved selvstudie og bestått prøve. De fem må ri tre løp på dagslisens før de får innvilget amatørlisens.

Takk til Norsk Jockeyklub, trenere og ryttere for godt samarbeid i å gjennomføre amatørrytterprøvene i en spesiell tid.

Det er veldig gledelig med hele fem nye amatørryttere, og vi gleder oss til å se mye av dem i banen! Neste amatørløp går etter planen av stabelen torsdag 21. mai, og vi håper å se flere av de nye på plass i salen snart.

Klar til løpetest. Fra venstre: Cicero Lemos, James Fritzmaurice, Celina Hauer og Fernando Regifo. Foto: NoARK
Planken utføres av James Fitzmaurice (t.v.) og Cicero Lemos mens Helene Marwell-Hauge fra NoARK tar tiden. Foto: NoARK