Mille Gjerdalen tok sin første seier i årets siste amatørløp

Mille Gjerdalen vant Montebello Foto amatørløp med Jennyoje. Foto: Hesteguiden.com

(16.11.2020) Sesongens siste var NoARK amatørløp - her skulle championatet avklares!

Det var mye spenning knyttet til løpet i forkant da både Ida Tandberg og Emilie Finckenhagen kunne ta championatet fra ledende Cicero Lemos som ikke hadde ritt i løpet. Ida Tandberg var tidlig i tet med Tsupermand og ut på oppløpet fikk hun en god ledelse. Det så lenge ut til å gå mot seier og amatørchampionat for Ida, men Mille fikk god fart på Jennyoje og smatt forbi rett før mål.

Mille kunne dermed kvittere ut sin første seier i sin debutsesong og etter bare to starter, mens Ida måtte nøye seg med 2. plass. Viktoria Hughes kom på 3. plass med Rock Dancer og Emilie endte på 4. plass med Time to Dream.

Ida har hatt en kjempebra sesong. Hun fikk sin første seier og to til, flere gode plasseringer og flest poeng i amatørserien totalt. Så selv om championatet glapp på målstreken er hun vinner av serien og sikkert veldig fornøyd med sesongen. Som vinner av serien får Ida 10.000 kroner i reisestipend til et hesterelatert opphold så hun kan utvikle seg som rytter. Gratulerer, Ida!