Jana Kolackova og Chef La Adare til topps på Derbydagen

Chef La Adare og rytter Jana Kolackova cruiset hjem i Longines Ladies and Gentlemen cup. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

(23.08.2022) Longines Ladies and Gentlemen Cup sponset av urmaker Bjerke er amatørrytterenes høydepunkt på Derbydagen.

Nytt av året er at det tradisjonelle “Ladies Cup” er gjort om til “Ladies and Gentlemen Cup”. Det skulle bare mangle at ikke også gutta skal få ri det tradisjonelle amatørløpet på selveste Derbydagen!

Chef La Adare kom rett fra en supersprint i Gøteborg og hadde beholdt farten i kroppen. Hun og rytter Jana Kolackova traff starten perfekt og ledet ganske snart med flere lengder. Det holdt til en enkel seier med god margin foran Imperial Dawn/Frida Sandbraaten og Black Million/Linda Dahl. Fernando Manzo var eneste hane i kurven denne gangen og endte på en 4. plass.

Dette var årets første seier for Jana, som fikk med seg et flott Longines armbåndsur fra urmaker Bjerke for jobben. For Chef La Adare og trener Helle Bakken var det sesongens tredje seier.

Etter Derbydagen er det fortsatt Fernando Manzo som leder kampen om NoARKs amatørstipend, mens Mie Blichfeldt leder kampen om amatørchampionatet. Statistikken ser du her.

Takk til sponsor Urmaker Bjerke for flott premie i Longines Ladies and Gentlemen Cup!

 

 

Jana Kolackova får utdelt sin nye klokke av selveste Urmaker Bjerke. Foto: Øvrevoll Galopp

 

Jana Kolackova og Chef La Adare med flott nytt dekken etter seier i Longines Ldies and Gentlemen Cup sponset av Urmaker Bjerke. Foto: Øvrevoll Galopp