Dobbel seier for Emilie Finckenhagen i Istanbul

(05.09.2022) Fredag 02.09 dro Emilie ned til Istanbul for å representere Norge i Fegentri serien. De andre representantene var Britiske Amy Collier, tyske Antonia Von Der Recke, franske Maelle Leveur, sveitsiske Jenny Langhard og belgiske Karen Dieltjens.

Foto: Emrullah Demirkiran

Lørdag 03.09 satt Emilie på den åtte år gamle araberhesten Erseralp. Emilie var minst betrodd i feltet med 5,85 i odds. Løpet gikk over 2000 meter på poly track banen. Favoritt i spillet var hesten Akis med 1,25 i odds, ridd av Sveitsiske Jenny. Emilie og Eseralp lå som siste hest hele veien og tok igjen hele feltet på oppløpet med en super spurt.

Emilie forteller: « Jeg hadde sett noen replays av løpene til Eseralp. Forsto ut i fra filmene at jeg hadde litt speed, men en kortvarig en. Da vi hoppet ut av boksene ble det krangling om fronten. Jeg hadde Eseralp godt på bittet og lå i fin posisjon på indre rail. Da vi kom rundt siste sving var det eneste jeg tenkte på å ha Eseralp godt på bittet. Jeg har sett at han fort kan gi opp selv om han har mer å gi. Vi kom ut av svingen jeg fikk han godt på bittet. Litt før to hundre meters merket fikk jeg han til å bruke siste speeden. Eseralp fikk fart på beina og vi klarte å strekke nesen først med en tre hesters fotofinish. Et skikkelig rush! Da vi møtte trener igjen fortalte han meg at eieren til Eseralp døde dagen før, så han skulle egentlig ikke starte men selges. Datteren til eieren sa derimot at hun syntes Eseralp skulle ha ett siste løp med fargene til faren. Ekstra gøy å vinne når det er en fin historie til. Absolutt ett løp jeg kommer til å ha med meg»

Søndag 05.09 satt Emilie igjen på den minst betrodde hesten. Denne gang med 9,80 i odds på fullblodsen Wind of love. Favoritt var Cimarron Polat med tyske Antonia Von Der Recke som hadde 2.0 i odds. Emilie lå som tredje hest over distansen 1600 meter på gresset. Igjen kom Emilie og Wind of love med en super spurt og vant med to lengder.

Emilie forteller: « Jeg hadde ikke like gode forberedelser til dette løpet da Wind of love har gått veldig dårlig i hele år på ulike distanser. Jeg ringte en studievenn som er tyrker fikk han til å se på tips sendingen. Han fortalte meg at de ikke hadde stor tro på hesten, men de følte det kunne være en god outsider om den fikk ett riktig løp. Videre var mine
rideordre å gå til front, da jeg kanskje kunne få en plassering. Da vi hoppet ut av boksene gikk det igjen fryktelig fort. Jeg tok tak i Wind of Love og bremset litt ned. Vi hadde to hester foran oss som fightet om fronten. Jeg forsto fort at jeg ikke ville bli med på front kampen og holdt hesten tilbake. Igjen fikk jeg en fin reise på indre rail bak de andre to. Wind of Love gikk fint på bittet og da vi kom ut på oppløpet dro jeg hun ut fra feltet. Da jeg har sett fra replays at hun ikke fighter så godt med andre hester. Det ble ett perfekt løp for Wind of love og vi kruste inn først i mål. Da jeg kom inn etter løpet gråt trener og eier. Fikk en god klem før jeg hoppet av.

Helt uvirkelig å klare å ta en dobbel sier i Istanbul. Man føler seg som en stor kjendis, publikum som vil ta selfies med deg og intervjuer etter løpene. Jeg vil  takke NoARK for sjansen som Fegentri rytter og at jeg får at jeg får leve hestedrømmen».

Emilie får premie fra Ezter Jeles søster med familie. Foto: Emrullah Demirkiran

Emilie etter seier med tre årige Wind Of Love Foto: Emrullah Demirkiran
Emilie og Eseralp mot fotofinish Foto: Emrullah Demirkiran