To Fegentri-løp på Øvrevoll

Engelske Amy Collier vant med Honorah. Foto: Hesteguiden.com

(20.09.2022) Ti ryttere fra ti land var samlet for å konkurrere i ett sprintløp på dirtbanen og ett milerløp på gresset. Emilie Finckenhagen representerte Norge.

Fegentri-løpene er en opplevelse for amatørrytterne som får reise verden rundt for å ri løp. Nå var det igjen Norges og Øvrevolls tur til å holde løp for de inviterte amatørrytterne. Du kan lese mer om Fegentri her.

I sprintløpet var det åtte hester til start og Emilies ritt, Chef La Adare, var favoritt. Her ble spillerne overrasket over Honorah, en av de minst betrodde, som tok en knepen seier. Amy Collier (England) som satt på Honorah kunne innkassere sin første Fegentri-seier for året. Elisabeth Scully (US) tok 2. plassen med The Singing Butler og på 3. plass kom Jenny Langhard (Sveits) med Imperial Dawn. Emilie endte på 4. plass.

Det ble enda en 4. plass på Emilie i det andre løpet. Denne gangen med Red Valley som også hadde fått favorittstempelet før løpet. Her stakk andrevalget, Gin, av med seieren ridd av Evelina Rönnlund (Sverige) foran Sir Walter, ridd av Tereza Grbavcicova, som tok sin andre seier for året.

Emilie ligger på 3. plass totalt i Fegentri etter disse to løpene. Du kan se hele listen her. De neste løpene for Emilie blir i Firenze og Casablanca, før året avsluttes med en tur til Mauritius.

Svenske Evelina Rönnlund vinner med Gin. Foto: Hesteguiden.com