Emilie Finckenhagen opp i ledelsen i klokkeserien

Emilie Finckenhagen vant Øvrevoll Hesteeierforening Klokkeløp III med Famous Riff. Foto: Hesteguiden.com

(09.10.2022) Det ble en sikker seier på Emilie og Famous Riff i tredje avdeling av årets klokkeserie.

Famous Riff og Emilie Finckenhagen var favoritter før start. Og de innfridde til gangs. Famous Riff er kjent for å være tung å ri, men som Emilie sa “han har speed, hvis man bare finner den” – og det gjorde hun.

Den svenske duoen Clauses Andy/Emelie Gustafsson og Clauses Rekato/Engla Tunmar stakk av gårde i høyt tempo i det lange løpet. Inn i siste sving fikk Emilie satt inn giret på Famous Riff og begynte å bevege seg oppover i feltet. Det ble til slutt en enkel og velberegnet seier foran Menada/Charlotta Ericsson og Clauses-duoen.

Det hører med til sjeldenhetene at amatører tar to seire på en dag, men med seier med Tsupermand i dagens siste løp gjorde Emilie nettopp det. Det er ikke mer enn en måned siden hun fikk en dobbeltseier i Fegentri, da i Istanbul. Nå bærer det til Firenze og Fegentri-løp før amatørløp igjen neste uke.

Nå er det to løp igjen i klokkeserien og det er mange som har mulighet til å vinne sammenlagt. Neste klokkeløp er 12. oktober. Statistikken finner du her.