Ida Tandberg debuterte i Fegentri

Klare for Fegentri i Magdeburg 18.mai 2023. Foto: galoppfoto.de

(19.05.2023) Ida representerer Norge i Fegentri i 2023 og både red og kjørte (!) sitt første Fegentriløp denne uka. Løpet gikk i Magdeburg i Tyskland.

Her er Idas fortelling fra turen:

Første Fegentriløpet for meg ble avholdt i Magdebourg, Tyskland 18. mai.

Jeg fikk hesten Summerwind, en 4 år gammel maiden hoppe. Hun var ikke mye betrodd med en av de laveste vektene i løpet 53,5kg.

Jeg ankom Magdebourg dagen i forveien, og spiste middag med de andre rytterene og amatørrytterenes president Katja, og representant for Fegentri, Charlotte.

På løpsdagen gikk vi banen før løpene startet, en spesiell bane med fire ganske krappe svinger og veldig raskt underlag. Vi ble fortalt at det var en «fast running track». Det var ekstremt mye publikum, bilder og autografer som ble tatt og skrevet følte oss litt som kjendiser!

Løpet som gikk over 2050 meter var amatørløp nummer fire denne dagen. Hesten min hoppet dårlig ut av boksene, og da jeg forsøkte og legge den på rail oppdaget jeg at den var veldig var i munnen og bremset ganske mye i prosessen. Jeg lå 10-15 lengder bak resten av feltet store deler av løpet men like før siste sving fikk vi opp farten og hentet igjen mye av det tapte i løpet av oppløpet. Det var likevel for langt opp til de i ledelsen og jeg måtte takke med en 6. plass kort slått av hesten forran.

I tillegg til å ri selve løpet kjørte Fegentrirytterne ponnitravløp med shettis på gressbanen. En morsom opplevelse for ryttere og publikum!

Det var fantastisk å ri med så mye publikum og jubel. Og dagen endte med en veldig fin middag på hotellet vi bodde på. Med en veldig fin gjeng med kvinnelige ryttere og Katja som tok veldig godt vare på oss ble det en strålende tur til Tyskland.

Neste gang rir jeg i Sveits den 29. mai, og håper jeg får en hest som er litt mer betrodd.

Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Fegentri kan man lese mer om på nettsiden deres www.fegentri.com

Oppløpet fra Magdeburg 18.mai 2023. Ida og Summerwind ytterst til venstre. Foto: fegentri.com
Ida og Summerwind i visningspaddocken i Magdeburg 18. mai 2023. Foto: fegentri.com
Longines sponser Fegentriserien. Foto: fegentri.com
Resultatene fra Magdeburg 18. mai 2023
Fegentriryttere kjører travponnier i Magdeburg 18.mai 2023. Foto: galoppfoto.de
Morsomt innslag med litt travkjøring på en galoppdag. Foto: galoppfoto.de