Ida Tandberg og Machine Gun “gønna” hjem!

Machine Gun og Ida Tandberg etter seieren i Høymyr Hesteutstyr Cup I. Foto: Hesteguiden.com.

(02.06.2023) Første avdeling i Høymyr Hesteutstyr Cup 2023 fikk en spennende finish med fire hester på linje rett før mål.

Rutinerte Ida Tandberg tar sin første seier på Øvrevoll i år. Hun har varmet opp med to Fegentriløp i Tyskland og Sveits, og på torsdag ble det gull på hjemmebane.

Ida Tandberg og Machine Gun var favoritter i løpet, men det ble ikke avgjort før helt på målstreken. De lå et stykke bak underveis og så ble det en finish av de sjeldne. Charlotta Ericsson på Legosoldat, som var langt fremme hele veien, fikk såvidt snuten over streken før Benedikte Rånes på Azure World.

Det ble en forrykkende finish, og som man ser av bildet ikke så langt før mål var de hele fire hester på linje. Da rytterne kom over banen etter løpet var de ikke helt sikre på hvem som hadde vunnet og hvem som skulle opp i vinnerpaddocken.

Fire hester på linje rett før mål er ikke vanlig kost. Machine Gun (t.v) og Ida Tandberg vant Høymyr Cup I. Foto: Hesteguiden.com.

– Dette var en jockeyseier, sa trener Knut O. Arnesen i vinnerintervjuet, og det er stas å høre i amatørløp! Vi er et bra team på stallen og det merkes på formen hos hestene. To seire for Machine Gun på én uke er helt perfekt, uttalte trener Knut O. Arnesen.

Machine Gun sin eier Bibbi H. Hansen var strålende blid i paddockområdet mens vi ventet på dem etter løpet. Hun forteller at Machine Gun er en gentleman som ofte går på tur i skogen med “mor” på ryggen. Hva er vel bedre enn ridehest og løpshest som kombo?