Ida Tandberg vinner Fegentriløp i Sverige

Ida og Klint med trener Silja etter seier på Bro Park. Foto: svenskgalopp/smugmug.com

(28.06.2023) Med dette tok Ida sin 10. seier totalt og 3. seier på seks ritt i år. Den prosenten står det respekt av!

Det ble en fin Fegentri-tur til broderlandet for Ida. Veldig gøy at trener Silja Støren som selv er tidligere Fegentri-rytter for Norge over flere år setter hest i det svenske Fegentri-løpet og blir betalt med seier. Her er Idas fortelling fra turen.

Ida rir for øvrig sin egen Bobby The Brown i Høymyr Hestesport Cup III i morgen (torsdag), de vant sitt forrige løp sammen og Ida leder Cup’en så langt.

Ida forteller: Mitt tredje Fegentri-løp ble avholdt på Bro Park i Sverige 27. juni. Jeg fikk rittet på Klint som bor og trenes her hjemme på Øvrevoll av Silja Støren.

Klint hadde en 2. plass og en 4. plass i sine siste starter, og var tippet favoritt i et ganske jevnspilt felt. Jeg ankom Arlanda på onsdag morgen, og fikk slappet av en god stund på hotellet noen timer før vi skulle ta oss videre til Bro Park. Denne gangen ble det avholdt løp for de mannlige Fegentri-rytterene også, samt løp for Fegentri-ponnirytterene.

Vi gikk banen i god tid før løpene sammen med Eliott som representerer Sverige i Fegentri som for øvrig vant sitt løp i god stil. Bro Park er en stor bane, flat med store svinger og langt oppløp. En veldig fin gressbane, den var godt preppet og virket å være «rask» for dagen. I Sverige får du bære pisk, men absolutt ikke bruke den, så det ble også gjennomgang av det da mange av rytterene er vant til å ri med pisk.

Klint er en gentleman, som oppførte seg eksemplarisk i paddocken. Han var pigg og sterk på vei til startboksene uten og skape noe trøbbel for dét. Lastingen tok litt tid da ikke alle hestene var like enkle å få inn, og Klint virket noe trøtt der han sto i startboksene før vi skulle av gårde. Prøvde mitt beste og holde ham litt våken og ikke sitte bom stille så vi skulle få en god start. Klint hoppet til min store glede strålende ut og vi tok teten direkte ut av boksene. Han virket fornøyd med å ligge i front, så jeg satt relativt stille opp til svingen og gjennom første del av den. Mot slutten av svingen kom det to hester litt opp og forbi, og jeg måtte holde litt igjen for å ikke begynne å pushe alt da. Vi ble fortalt flere ganger gjennom dagen at det stort sett lønte seg og vente litt da oppløpet er langt, og hestene ofte blir slitne for tidlig om man begynner og «ri» på allerede i utgangen av svingen. Men Klint svarte opp og vi lå på railen alene.

Da jeg begynte å ri finish kjente jeg at Klint hadde mye igjen og han suste komfortabelt i fra konkurrentene og vi vant enkelt til slutt. Fantastisk følelse etter to litt labre prestasjoner tidligere i Fegentri. Ekstra hyggelig er det når alle de andre rytterene roper «Well Done, Ida!!» da vi pullet opp etter løpet.

Etter løpet fikk vi nasjonalsangen vår spilt og veldig mange gratulasjoner. Det er alltid veldig gøy!

Etter vi hadde dusjet og skiftet spiste vi på galoppbanen sammen med de mannlige rytterne og de som hadde arrangert Fegentri for oss, Charlotte som styrer Fegentri i Paris var der også! Vi så resten av løpene fra resturanten (loungen).

Det var en strålende dag, og jeg hadde det veldig gøy. Og for en herlig gjeng med en god blanding av mennesker fra mange forskjellige nasjoner! Veldig profesjonelt opplegg og hyggelige, hjelpsomme mennesker gjør meg ekstra takknemmelig for at jeg får være en del av Fegentri og for at jeg får representere Norge.

Jeg tok også min 10. seier, og 3. seier i år på totalt 6 starter.

Til helgen rir jeg i Budapest, jeg regner med at jeg får en veldig fin tur dit også! ☺️

Dame- herre- og ponni-Fegentri samlet på et sted. Ganske imponerende med landdrakter. Foto: svenskgalopp/smugmug.com

Vi tar med oppsummeringen fra Svensk Galopp, for den synes vi er fin:

Norskt i topp

Det blev en helnorsk viktoria i damernas Longines Fegentri World Championship Ladies. Ida Tandberg sände fram Silja Stören-tränade Klint till ledningen. Från den positionen avvisade ekipaget effektivt sina motståndare över upploppsrakan.

– Jag kände att jag hade mycket häst under mig idag. Men upploppet på Bro Park är långt och jag ville inte rida för tidigt. Det har inte gått så bra för mig i Fegentri-loppen tidigare i år, så det kändes riktigt skönt att få en seger idag, sade Ida Tandberg, efter sin tionde triumf som amatörryttare.

Från sitt invändiga utgångsläge blev Klint visserligen rejält utmanad av både Tatum och Tough Love i utgången av kurvan. Men Ida hade mer sparat i tyglarna. Över de sista 200 meterna sträckte Klint på sig och drygade ut på ett övertygande sätt.

Tränare Silja Stören var själv Norges representant i Fegentri-serien för några år sedan.

– Klint följde egentligen med som resesällskap till Carrara och det var kul att han fick vinna och ge Ida en seger i Fegentri-loppet, sade Silja Stören, som äger irlandsimporten tillsammans med Hilde Hyldmo.

Ida og Klint tar broderlandet med storm med leding fra start til mål. Foto: svenskgalopp/smugmug.com