“Lady-seier” i Ladies and Gentlemen Cup

Tonje Sørvang vant Longines Ladies and Gentlemen Cup med Norok. Foto: Hesteguiden.com.

(24.08.2023) Tonje Sørvang tok sin andre seier i karrieren på selveste Derby-dagen med Norok, trent av Åge Mathisen.

For andre gang i historien er dette løpet åpent for både ladies og gentlemen, og igjen ble “lady-seier” – denne gangen var Tonje Sørvang som stakk av gårde med gullet. Tonje la seg i baktroppen fra start, og det var et ganske så spredt felt på bortre langside. De avanserte noe mot svingen og ut på oppløpet var det kun fire hester foran og det var klart for et angrep. Norok fikk god fart på bena og suste forbi raskest av alle og tok en sikker seier, godt ridd av Tonje.

Jana Kolackova gikk for samme taktikk med Steely Queen. De kom også veldig fort på oppløpet, og de fikk en fin 2. plass. Charlotta Ericsson og Second Try snappet 3. plassen på målstreken fra Aiden Jones, som ble beste gentleman med Cat’s Gambit på 4. plass.

En veldig fornøyd Tonje Sørvang som vant Logines Ladies and Gentlemen Cup på Derby-dagen. Foto: Hesteguiden.com.