Spenning om championatet til siste slutt

Rykende fersk champion, Ida Tandberg, i vinnerpaddock med Diggit. Foto: NoARK

(17.11.2023) Ida Tandberg seiret i det siste amatørløpet og kan dermed smykke seg med Årets champion-tittel.

I championatet 2023 sto det mellom fjorårs-champion Mie Blichfeldt, nykommeren Tonje Sørvang og Ida Tandberg som representerer Norge i Fegentri. Både Mie og Tonje hadde fire seire. Ida hadde bare tre, men flere 2. plasser. Seier ville sikret championatet for alle tre.

Alle tre hadde også gode vinnersjanser i løpet, så det var stor spenning før start. Mie satt på Second Try, Tonje med toppvekt på Sir Benjamin og Ida med bunnvekt på Diggit. Bra start på samtlige unntatt Tonje som fikk en dårlig start med Sir Benjamin og tapte en del lengder der. Mie og Ida lå avventende midt i feltet gjennom løpet. På oppløpet skyter Ida fart med Diggit. Mie henger på med Second Try, men klarer ikke hente inn Ida som suser inn til seier og championat-tittel. Tonje og Sir Benjamin gjør heltmodig innsats og henter inn feltet og kaprer 2. plassen i løpet fra Mie.

Det ble en spennende oppløpskamp der de tre som kjempet om championatet red det remmer og tøy kunne holde. Moro å se på!

Gratulerer, Ida Tandberg! Og takk til sponsor av løpet Hesteguiden.com.