Ida Tandberg og Frida Sandbraaten red i Casablanca

Hele Fegentri-gjengen samlet før løpet i Casablanca 19. november. Foto: Fegentri

(23.11.2023) Det ble en flott høsthelg med sol og varme i Marokko.

Ida forteller:

I helgen (18-19. november) var Frida og jeg i Casablanca i Marokko for å ri løp. Vi dro grytidlig på fredag og ankom flyplassen tidlig på ettermiddagen før vi ble loset gjennom sikkerhetskontroll og passkontroll av vår helt egne sjåfør som deretter kjørte oss til hotellet vårt. Vi bodde på et veldig fint hotell bare noen minutter unna galoppbanen. Vi spiste middag på hotellet før vi gikk å la oss så vi var klare for morgendagen. Det ble en rolig morgen før vi kom oss av gårde til galoppbanen.

Vi gikk banen i det fine været, og fikk ordnet sal og utstyr i ro og mak før vi til vår overraskelse måtte sale hestene selv! Det var ikke bare, bare da de hoppet og spratt og var høyt og lavt, men vi fikk det overstått til slutt. Jeg satt på Helspeed Fal som var en fire år gammel hingst og Frida satt på en 8 årig vallak. Begge hadde gått distanser fra 1000-2200 meter uten noen særlig gode resultater på en stund, men til forskjell fra mange av de andre sine hester var i hvert fall våre relativt snille og greie. Vi gikk en halv evighet bak startboksene, men alle hestene gikk heldigvis rett inn og sto der pent før det bar av gårde.

Frida fikk en grei reise rundt, mens jeg fikk drøye spor. Hestene kjentes ut som de skulle hatt et par hundre meter til da begge to kom på oppløpet men langt i fra raskt nok til å ta igjen noen av de foran. Vi endte på 8. og 9. plass. Den amerikanske reserverytteren vant løpet foran England etterfulgt av franske Margaux og spanske Claudia.

Vi ble værende på galoppbanen etter løpene, og spise lunsj før vi dro hjem til hotellet for å skifte og pynte oss til å dra på Sorec’s gallamiddag. Der fikk vi fem retters middag av ypperste kvalitet og underholdning i form av live musikk og dansere. Det var en helt fantastisk kveld, og alt var veldig lukseriøst og veldig kult å være en del av. Dagen etter fikk vi besøke Souk (marked i Casablanca) hvor de hadde alt mulig håndlaget til en billig penge, uante megder krydder, oljer og oliven og veldig mye kult å se på. Det gikk sport i å prute, og tingene kostet alt mellom 10 og 200 kroner. Etter på dro vi til moskéen i Casablanca som var veldig vakker og gedigen med masse utsmykkinger fra gulv til tak. Vi dro deretter på løpene før vi avsluttet dagen og helgen med middag på hotellet.

Det var en fantastisk fin tur, med veldig mye innhold på kort tid, og vi satt igjen med en veldig god opplevelse, da den marokkanske klubben SOREC tok veldig godt vare på oss, og var veldig generøse hele helgen. Vi følte oss litt som kjendiser hele helgen. Tusen takk til Fegentri og SOREC for en strålende helg!

***
Ida ligger fortsatt på 2. plass i serien med to løp igjen i årets Fegentri-serie.

Frida Sandbraaten og Ida Tandberg sammen med Emelie Gustafsson i Casablanca. Foto: privat
Stas med gallamiddag i Marokko. Foto: privat